Prof. Dr. Özgür ERDOGAN HAKKINDA
2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi uzmanlığını 2007 yılında Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde tamamladı.
2009-2014 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalında tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalıştı. 2012 yılında aynı fakültede Doçent ünvanı kazandı. 2014-2016 yılları arasında Tayland’ta Rangsit Üniversitesinde tam zamanlı Doçent olarak çalıştı. 2016 yılından itibaren İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 2018 yılında Profesör ünvanı aldı. 2005-2006 yılları arasında ABD Connecticut Üniversitesi Oral ve Maksillofasiyel Cerrahi Bölümünde , 2009 yılında Almanya Freiburg Üniversitesi Oral ve Maksillofasiyel Cerrahi Departmanında Fellow olarak çalıştı.
Alanı ile ilgili ulasal ve uluslararası dergilerde 60'ın üzerinde yayını bulunmaktadır ve çok sayıda uluslararası konferanslarda konuşmacı olmuştur. Halen İsviçre merkezli ITI (International for Implantology) kuruluşunda Fellow konumundadır aynı dernekte Senior Editor ve Istanbul 5. Çalışma Klübü direktörü olarak görev almaktadır.
EĞİTİM
İŞ GEÇMİŞİ
SUNULAN TEDAVİLER
Sorunuzun yanıtını bulamadıysanız lütfen info@ozgurerdogan.org adresine yazarak bize ulaşın.
Kliniğimizde uygulanan tedavileri websitemizde (üst kısımda yer alan ) Tedaviler kısmında bulabilirsiniz.
Yasal düzenlemler tedavi ücretlerini web sitemizde belirtmemize izin vermiyor. Ücret bilgilerini klinik numaramızı (0533 1624879) arayarak veya Whatsapp mesajı yolu ile öğrenebilirsiniz.
Hastane ortamında uygulanması gereken cerrahi müdahaleler dışında tüm Diş Hekimliği Uygulamaları kliniğimizde uygulanmaktadır. Genel anestezi, sedasyon ve diğer hastane şartları gerektiren tedaviler İstanbul Anadolu yakasında bulunan anlaşmalı hastanelerde uygulanmaktadır.
Muayene için randevu almanız gerekmektedir. Randevunuzu oluşturmak için web sitemizde yer alan iletişim bilgilerimizi kullanabilirsiniz.
Kliniğimizde Straumann (Menşei: İsviçre) , Anthogyr (Menşei: Fransa) ve Dentium (Meşei: Kore) implant sistemleri kullanılmaktadır.
Evet! Bir çok durumda diş çekimi ile eşzamanlı implant yerleşimi mümkündür. Bununla birlikte bazı anatomik sebepeler veya aktif enfeksiyon varlığı gibi durumlarda mümkün olmayabilir.
Birçok işlem klinik ortamda ağrısız bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Ancak ileri düzey diş hekimi korkusu olan hastalarımız için işlemler, anlaşmalı hastanelerde sedasyon veya genel anestezi altında yapılmaktadır
Klinik çalışma saatlerini bu sayfanın alt kısmında yer alan 'Çalışma Saatleri' bölümünde görebilirsiniz. Acil durumlar için klinik numaramız (0533 162 48 79) ile arayabilir veya WhatsApp mesajı gönderebilirsiniz
Hayır. Özel sigorta veya SGK anlaşmamız bulunmamaktadır.
Kliniğimizin Google maps konumunu sayfanın alt kısmında bulabilirsiniz. Metro ile ulaşmak için:Anadolu Yakası'nda, M4 Metro Hattı Soğanlık İstasyonu'nun 2 numaralı çıkışından itibaren 850 metre yürüme mesafesindeyiz. Kliniğimize tahsisli park alanı mevcut değil ancak AND Pastel sitesi etrafında yeterli miktarda uygun park alanı bulunabilinmektedir.
Prof. Dr. Özgür Erdoğan
Prof. Dr. Özgür Erdoğan
Prof.Dr. Özgür Erdoğan
Çene kistleri, genellikle tedavi edilmemiş diş çürüklerinin neden olduğu oldukça yaygın patolojik durumlardır. Ya cerrahi olarak ya da kanal tedavisi ile tedavi edilmeleri gerekir. Rutin dental radyografiler tarafından fark edilene kadar sessiz (asemptomatik) kalabilirler.
İster tek diş kaybı olsun, ister tüm dişlerin tamamen kaybı olsun, hemen hemen tüm eksik dişler implant destekli kuron, köprü veya protezlerle tedavi edilmeli veya restore edilmelidir. Dental implant tedavisinin tamamı kliniğimizde hem lokal anestezi hem de genel anestezi altında yapılmaktadır.
Üst çenedeki kemik eksiklikleri implant yerleşimlerini zorlaştırabilir. İmplantları doğru pozisyona yerleştirmek için bazı kemik ilave işlemleri gerekli olabilir. Sinüs lift veya Sinüs tabanı ilerletme işlemleri, kliniğimizde sıkça uygulanan işlemlerden birisidir.
Bazı durumlarda çene kemiklerinin boyutları implant yerleştirilmesi için yeterli olmayabilir. Bu durumlar için farklı tipte kemik ilave uygulamaları gerekebilir. Kemik greftleri vücudun diğer bölgelerinden alınabilir veya bazı durumlarda sentetik veya başka tipte kemik greftleri kullanılabilir.
All-on-4 tedavileri, yetersiz kemik miktarına sahip tam dişsiz çenelerin rehabilitasyonu için en iyi ve güvenilir tedavi alternatiflerinden biri haline gelmiştir. Herhangi bir kemik ilave ameliyatına gerek kalmadan sabit protezlerin hızlı bir şekilde teslim edilmesini sağlar. Çoğu durumda, sabit protez, ameliyatın aynı günü içinde teslim edilebilir.
Aşırı kemik kaybına uğramış üst çenelerde standart dental implant yerleşimi mümkün olmadığı durumlarda Zigomatik (Elmacık Kemiği) implantlar son derece güvenilir ve başarılı tedavi seçenekleri haline gelmişlerdir. Zigomatik implantlar destekli implantların kullanımı ile büyük kemik ilave işlemlerine gerek kalmadan sabit protezler çok daha kısa sürede teslim edilebilmektedir.
Bir diş ağza tam olarak süremezse, gömülü diş olarak adlandırılır. Genelde gömülü dişler yeterli yer olmadığı için ağız içerisine süremezler. Genel olarak yirmi yaş dişleri şu durumlarda çekilmelidir: Enfeksiyon ve/veya periodontal hastalık, tedavi edilemeyen çürükler, kist ve tümör gibi patolojiler, komşu dişlerde hasar.
Temporomandibular Hastalıkları (Çene eklem hastalıkları), çiğneme kaslarının ve çene ekleminin işlevini içeren klinik sorunları tanımlayan bir terimdir. İki ayrı kategorisi vardır: çiğneme kas bozuklukları ve temporomandibular eklem bozuklukları. TMD tedavisi, hastanın rahatsızlığının türü ve derecesine, cerrahi ve cerrahi olmayan seçene
Temporomandibular Hastalıkları (Çene eklem hastalıkları), çiğneme kaslarının ve çene ekleminin işlevini içeren klinik sorunları tanımlayan bir terimdir. İki ayrı kategorisi vardır: çiğneme kas bozuklukları ve temporomandibular eklem bozuklukları. TMD tedavisi, hastanın rahatsızlığının türü ve derecesine, cerrahi ve cerrahi olmayan seçeneklere, cerrahın deneyimine ve hastanın ihtiyaçlarına göre her hastaya özel olarak gerçekleştirilmektedir.
Travma sebepli alt çene (Mandibula) ve Üst çene (maksilla) kırıkları sıkça karşılaşılan kırık tipleridir. Kırık çoğu durumda dişleri de içerir. Tedavileri çoğu zaman açık cerrahi müdahale gerektirir. Genel yaklaşım kırık segmentlerin plak ve vidalar ile birbirlerine fikse edilmesidir.
Çene kemikleri ve çevre dokuları içeren çok farklı tipte iyi huylu kemik tümörleri mevcuttur. Tümör diş dokuları kaynaklı (odontojenik) veya diş dokuları kaynaklı olmayan tipte (non-odontojenik) olabilir. Başarılı tedavileri için doğru bir teşhis ve tedavi planlaması şarttır.
Bazı diş veya çene kaynaklı problemlerin tedavileri için tek başına ortodontik tedavi yeterli olmamaktadır ve beraberinde ek cerrahi müdahaleler gerektirir. Bu tip tedaviler ortodontik amaçlı gömülü dişlerin sürdürülme işlemleri, üst çene genişletme operasyonu (SARME) ve ortognatik cerrahi gibi müdahaleleri içerir.
Çiğneme kaslarının aşırı aktive olması sonucunda kas dokusunda kütlesel artış ve hassasiyetler meydana gelecektir. Sebebi genellikle diş sıkmadır (Bruksizm). Bu tip durumlarda uygulanabilecek bir tedavi de çiğne me kası içerisine Botulinum toksin enjeksiyonudur. Enjeksiyon uygulanan çiğneme kasları sıklıkla Masseter ve Temporal kaslardır.
Esentepe Mahallesi, Anadolu Caddesi, No:5/2 Kartal/İstanbul, Türkiye
Bugün açık | 09:00 – 17:00 |